31 Mayıs 2011 Salı

Bakımlı Bir Gelin Olmanın Püf Noktaları

Mayıs bitiyor bugün ama hava hala yazı çağrıştırmıyor insana.. Oysa bugünlerde insanın içi cıvıl cıvıl olurdu havanın etkisiyle, şimdi ise bir rehavet var üzerimde. Silkelenmem gerek! Haftasonu yakın bir arkadaşımın düğünü var, Denizli yolları gözüktü bize.. Umarım haftasonu hava güzel olur da keyifli geçer düğün. Düğünlerin olmazsa olmazı tabiki gelinler ve gelinler deyince akla gelenlerin başında - ki gelinlikten sonra- saç, baş, makyaj vs.. Her zamankinden güzel ve farklı görünmeyi hangi gelis istemezki düğününde. İşte gelinler için aylar öncesinden başlayan bakım önerileri şöyle..

6 ay önce

Büyük günde kusursuz görünmenin ve cildinizin ışıl ışıl parlamasının, her şeyden önce gelen ve en basit yolu bol su içmekten geçiyor. Toksinlerden arınmak ve gerekli ışıltıya kavuşmak için en etkili ve ucuz yol bu. Günde en az sekiz bardak su içmelisiniz ve su içmeyi sevmiyor ve anlamsız buluyorsanız, aroma katması için limon dilimleri kullanabilirsiniz. Bu yöntemle aynı zamanda fazla kilolarınızdan da arınmış olacaksınız ;)

5 ay önce

İyi bir cilt bakımı şart! Her sabah ve akşam cilt temizlime-tonikleme-nemlendirme üçlemesini özenle ypmalısınız. Heftadda bir kez gerekli maskelerle ölü derilerden kurtulmayı da unutmayın.. Ayrıca en kısa zamanda bir vücut fırçası edinerek, sabahları en az 3 dakika vücdunuzu fırçalamanız ölü hücrelerden kurtulma, detoks ve selülit oluşumunu önlemesi açısından önemlidir..

4 ay önce

Sıra ayaklara geldi.. Özellikle açık ayakkabı giyecek olan gelin adaylarının ayaklarına yeterince özen göstermeleri gerek. Hergün ılık suda ayaklarınızı ovalayıp ardından nemlendirici kremle masaj yapmayı unutmayın.. Krem sürdükten sonra, yumuşatıcı etkisini arttırması için çorap giymeye özen gösterin..
3 ay önce
Gelinlik modeli artık bellidir.. Buna göre saç ve makyaja karar vermek gerek. Makyajınızı kendiniz yapmayacaksanız birkaç yerden randevu almanın tam sırası.. Gelin saç modelleri ile ilgili bir sürü kaynaktan faydalanabilirsiniz ki, en kolayı her zaman elinizin altında olan internet seçeneğidir. Modelleri inceleyip, kendiniz de ne görmek istediğinize göre karar vermeye başlasınız iyi olur.. Bu arada saçlarınızın bakımını da ihmal etmeyin.. Yıpranmış ve kurumuş saçlara haftada bir, normal saçlara da 15 günde bir nemlendirici kür uyguluyoruzzz.. unutmayalım ;)



8 hafta önce
Sıra geldi ten rengine.. Bronz olmak istiyormusunuz? Bu konu hepimizin bildiği gibi çok hassas bir mevzuu.. Güneşte bronzlaşma imkanınız varsa şanslısınız, hemen güneşlenmeye başlayın. Ancak başka yöntemlerle bronzlaşmak niyetindeyseniz, bununla ilgili de denemelere başlamanız gerek. Düğün gününde görüntünüzde herhangi bir sorun olsun istemiyorsanız güvendiğiniz, bildiğiniz ürünler ya da solaryum merkezlerini tercih etmelisiniz. Ancak öncesinde mutlaka ölü hücrelerden kurtulmayı unutmayın!

7 hafta önce

Elleriniz.. Her zaman gözönünde oldukları gibi, o gün ekstra dikkat çekecekler.. Bu yüzden şimdiden el ve tırnak bakımına başlanmalı, koyu renk oje sürmeyi bir an önce kesmeli ve tırnaklarınızın nefes almasına izin vermelisiniz. Her akşam badem yağı ile tırnaklarınıza masaj yapabilir, eğer kırılgan tırnaklarınız varsa 15 günde bir tırnak kuvvetlendirici sürebilirsiniz. Özellikle el yıkadıktan sonra el kremi sürmeyi de alışkanlık haline getirmenizde fayda var ;)

6 hafta önce

Prova zamanı! Saç ve makyaj denemelerinizi yaptırıp, bunları mutlaka fotoğraflayın. Hatta gün ışığında çektirmekte fayda var.. Makyajınızın ve saçınızın nasıl durduğu konusunda gerçek bir fikir edinmenizi sağlayacak bu fotoğraflar..

5 hafta önce

Haftalar, hatta aylar sonra, rüya gelinlik, mükemmel uyumdaki ayakkabılar, vintage görünümlü aksesuarlar için dükkan dükkan koşuşturduktan sonra, ayaklarınızı dinlendirme vakti geldi. Ayaklarınızı rahatlatmak için içine birkaç damla lavanta ya da yasemin damlattığınız suyun içinde bekletin. Ya da iyi bir ayak masajı da süper olur!

4 hafta önce

Sıkı cilt bakımı rejimine devam, çok az kaldı. Bu arada gün içinde yorgun, susamış cildinizi yumuşatmak ve nemlendirmek için masanızın üzerinde ya da çantanızda mutlaka nemlendirici krem bulundurun – özellikle de klimalı bir ofiste çalışıyorsanız bu çok önemli.. Ve alkolden uzak durun. Stresli ya da gergin hissediyor olsanız bile, alkol alımını minimum düzeyde tutmalısınız; çünkü alkol cildi ve saçı kurutuyor malesef..

3 hafta önce

Tüm koşuşturmacadan sonra biraz kendinize zaman ayırın. Düğün hazırlıkları, aileler ve yeni ev telaşı bu dönemde insanı çok yoruyor ve yıpratıyor.. Kokulu mumlar ve favori CD’niz eşliğinde köpüklü bir banyo keyfi rahatlamanızı ve stresinizi atmanızı sağlayacaktır. Sadece bir saatliğine de olsa tüm bu telaşı unutmanız için ne gerekiyorsa yapın.

2 hafta önce

Eğer saçlarınızı boyuyorsanız, şimdi tam zamanı.. Böylece rengin oturması gerekli zaman sağlanmış olur ve uzama esnasında oluşan renk farkını da önlemiş olursunuz.. Gerekli ise saç kırıklarının temizlenmesi de bu süre içerisinde yapılmalıdır.

1 hafta önce

Son rötuşlar! Bir güzellik salonuna gidip istenmeyen tüylerden kurtulma vakti. Ayrıca kaşlarınıza da burada şekil verdirtebilirsiniz, makyajınızın ne kadar daha iyi oturacağına inanamayacaksınız. Üstelik kirpiklerinizi de renklendirtebilir ve balayında sahilde maskara yoksunluğunun aklınızı meşgul etmesini engelleyebilirsiniz. Ve hazır gitmişken bir hafta sonraki manikür pedikürünüz için randevu almayı unutmayın (düğünden bir gün öncesini ayarlamaya çalışın).

1 gün önce

Saçlarınızı bugün yıkamanızda fayda var.. Yeni yıkanmış saça şekil vermek her zaman daha zordur, özellikle de düğün için bir topuz taşımayı planlıyorsanız. Tokalar ve firketeler de taze yıkanmış saçta zor durur. Manikür ve pedikürünüzü de bugün aradan çıkarmanız yarın için zaman kazanmanıza sebep olacaktır. Kaşlarınızı kontrol edin, son dakika müdahalesine ihtiyaçları var mı? En önemlisi, bugün kesinlikle makyaj yapmamalısınız – cildinizin nefes almasına izin verin!

Ve sizde rahat bir nefes alın, mutlu gün artık çok yakın.. Kimse gözünü sizden alamayacak, herşey çok güzel olacak!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)