18 Mart 2011 Cuma

Nükleer Santral Konusu Alevlendi!

Japonya'da şu günlerde yaşanan Nükleer Santrale ilişkin krize rağmen, ülkemizde halen nükleer santral yapımı ile ilgili ısrarlar devam ediyor. Buna paralel, karşıt görüşler de son sürat devam ediyor tabii. 
Greenpeace'in "Türkiye Nükleer İstemiyor" kampanyası da bunlardan biri.. Bu harekete yerinizden hiç kalkmadan bile destek verebilirsiniz..ve lütfen verin..

Depremler ilk kez olmuyor, bunu en iyi bilen ülkelerden biriyiz, buna rağmen hiçbir köklü çalışma, halkı bilinçlendirme.. vs gibi aksiyonlar alınmıyor. Depremden sonra belki 1 yıl bilinçlendirme başlar gibi olduysa da, şu anda hepimiz rahatız.. Şimdi yaşanan bu rahatlık, ciddi bir durumla karşı karşıya kaldığımızda kaos olarak başgösteriyor. Depremin yarattığı zarardan daha çoğunu depremden sonra birbirimize verebiliyoruz..

Japonya yıllar öncesinden konunun farkında ve bilinçli bir toplum olmasına rağmen, nükleer tehlike ile başa çıkmakta zorlanıyor. Toplu ölümler, su ve besin zincirinin büyük zarar görmesi söz konusu..
Bugün dünya üzerinde 436 nükleer reaktör bulunuyor. Yapımına 13 ülkede devam edilen 56 reaktörünse 12 tanesinin inşaası, 20 yıldan uzun süredir devam ediyor. Son 20 yılda Batı'da inşaasına başlanan reaktör sayısı sadece 2.
Getirisi olabilir, ama götürü ihtimali bu kadar yüksek bir aksiyonun alınmasıyla ilgili gözü kapalılık beni ürkütüyor.
Nükleer Enerji ile ilgili daha fazla bilgi için Greenpeace'in sitesini incelemenizi öneririm..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)