4 Mart 2011 Cuma

40 Gün 40 Gece Alışveriş :)

Birçok kadın gibi bende alışveriş yapmayı çok seviyorum. Tam da Nisan ayındaki bazı planlarımızı ertelemişken, İstanbul'la ilgili güzel haberler aldım.. Tam 40 gün boyunca sürmesi planlanan alışveriş çılgınlığından bahsediyorum tabiki de ;) 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Valiliği himayesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Ticaret Odası'nın desteğiyle, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği(AYD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) koordinasyonunda, THY işbirliğiyle Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (TUROB), Tescilli Markalar Derneği (TMD), Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD), Tepe Akfen Havalimanları (TAV) ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın katkılarıyla bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Shoppinng Fest (İSF), 50 milyon liralık bir yatırım ile İstanbul’u dünyanın alışveriş, kültür ve eğlence merkezine dönüştürüyor.

18 Mart-26 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenen bu büyük organizasyon, İstanbul’u alışveriş ve eğlencenin merkezi haline getirecek. İstanbul Shopping Fest'in yapılacağı tarih olarak, turist ve tüketici akışının en etkin olduğu dönem seçildi. Bu dönem, çevre ülkelerde tatil olarak da değerlendirilen dini bayramlar olan nevruz, paskalya ve hamursuz bayramlarını da içerdiği için belirlendi.
İstanbul Shopping Fest, 18 Mart 2011'de açılış etkinlikleriyle başlayacak ve 40 gün boyunca akşam 20:00'den sonra perakendeciler gün içerisinde yaptıkları indirime ek olarak yeni kampanyalar düzenleyecek. İstanbul'u 40 gün boyunca bir alışveriş ve eğlence merkezine dönüştürmeyi hedefleyen festivalde, AVM'ler ve cadde mağazaları gece saat 23:00'e kadar açık kalacak. Açılış ve kapanış gecelerinin yanı sıra her cumartesi Anadolu ve Avrupa yakasından 2 AVM gece yarısı 02:00'a kadar 9 Nisan'da ise tüm AVM'ler ve caddeler gece 24:00'e kadar açık olacak.
Festival ruhu, alışveriş merkezleri kadar; Abdi İpekçi, İstiklal ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul’un önemli alışveriş caddelerini de sarıyor. 40 gün boyunca devam edecek olan sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, çocuklara özel oyunlar, partiler, yarışmalar ve defilelerle hareketlenen şehirde eğlencenin temposu daha da yükseliyor.
Sürpriz çekilişler ve SMS’lerle yürütülen hediye kazanma şanslarıyla alışverişi her zamankinden daha da heyecanlı kılan organizasyon, hem yurtiçi hem de yurtdışındaki alışveriş tutkunlarının memnuniyetini artırmayı amaçlıyor.
Festivalde kim, nerede olacak?
- Açılış töreni 18 Mart'ta Sultanahmet Meydanı'nda yapılacak, İstiklal Caddesi'nde ise kortej geçişi olacak. Etkinlikte 600 müzisyen yer alacak.
- 19 Mart'ta ise Teşvikiye, Nişantası ve Bağdat Caddesi'nde resmi açılış töreni kapsamlı yapılacak. Nişantaşı'nda 19 Mart gecesi yapılacak etkinlikte Ozan Doğulu, Burhan Öcal, Hüsnü Şenlendirici ve Baba Zula, Taksim'de Anadolu Ateşi, Mercan Dede, Semazenler, DJ Hüseyin Karadayı olacak. Bağdat Caddesi'nde de, bütün cadde boyunca sokak çalgıcılarının da olduğu bir dizi etkinlik olacak.
- Türk dizilerinin bölge ülkelerinde ilgiyle izlenmesi nedeniyle yapılan anlaşmayla Kıvanç Tatlıtuğ da etkinliklere katılacak.
İstanbul Shopping Fest fırsatlarını ve birbirinden hoş bu etkinlikler mutlaka takip edin derim ;)
 Detay icin İSF’nin kendi sitesine buyrun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)