19 Ocak 2011 Çarşamba

Karaköy'e Tarihi İspanyol Çıkarması

Bu hafta Karaköy limanının iki değerli konuğu var. Biri 17.yy, diğeri de 20.yy'ı temsil eden iki büyük İspanyol yelkenli gemisi 22-25 Ocak tarihleri arasında Karaköy iskelesinde ziyarete açılacak.
Bu gemilerden ilki İspanyol Donanmasının eğitim gemisi olan "Juan Sebastián Elcano". 1927 yılında yapılmış olan bu modern yelkenli, her yeni subay devresi için 6 ay süren uygulamalı gemicilik eğitimi alanında kullanıla bir gemi.

Aynı zamanda “yüzen bir büyükelçilik” özelliğinde olan dört direkli bu gemi, İspanya ve Almanya kralı I.Carlos (V.Charles) döneminde (1519-1522) denizyolu ile dünya çevresinde yapılan ilk yolculuğa katılan İspanyol gemici Juan Sebastián Elcano anısına bu adı taşıyor.

Karaköy iskelesini ziyaret edecek olan diğer gemi 17.yy Endülüs kalyonlarının bir kopyası olan "El Galeon Andalucia". Bu gemi, 17. yy’da Atlas Okyanusu’nda İspanya ile Amerika arasında, Pasifik Okyanusu’nda ise Amerika’nın batı kıyıları ile Filipinler arasında yapılan ticari taşımacılıkta kullanılan yük gemilerinin bir kopyası olarak aslına sadık kalınıp Endülüs Yerel Hükümeti tarafından, turistik ve kültürel tanıtım amacıyla inşa ettirilmiş. “El Galeon Andalucia”nın inşa edilmesinin bir diğer amacı da, eski çağlardaki gemiciliğin araştırılmasına ışık tutmak.

Bu gemiler 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek. El Galeon Andalucia ziyaret saatleri hakkında henüz net bir bilgi yok ama Juan Sebastián Elcano eğitim gemisi 23-24-25 Ocak'ta 10:30-12:30 ve 15:00-17:00 saatleri arasında ziyaret açık. İlgilenenlere duyurulur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)