4 Ocak 2011 Salı

Hadi Biraz Hareketlenelim..

Klasik egzersizlerden sıkılanlar için 2011 de yeni fitness trendleri çok eğlenceli. Dans, tekme, boks gibi hareketler içeren yeni tarzlar hızla hayatımıza giriyor. Konuyu biraz araştırdım, işte ortaya çıkanlar..

Kangoo Jumps

Eğlenceyi ve egzersizi bir araya getiren Kangoo Jumps 2011’in en trendy egzersizlerinden biri. Hem kilo verdiren hem de spor salonunda çalışmış gibi kas yapmamızı sağlayan bu egzersiz için ihtiyacımız olan tek şey Kangoo Jumps ayakkabıları almak ve her gün en az 5 dakika zıplamak. Çok keyifli gibi ;)


Piloxing

Bir diğer yeni spor akımı da, Pilates’in “pil”i ile boxing’in “oxing” kısmının birleşmesi ile isim bulmuş olan Piloxing. İki egzersizi bir araya getiren bu tarz; boksun gücünü hissedip, tekme ve yumruk hareketlerinin pilates ile karma haline getirilmesinden olşuyor. İsveçli fitness hocası Viveca Jensen’in icat ettiği piloxing’den faydalanarak zayıflayan ünlü isimlerin başında Hilary Duff ve Fergie geliyor.


Zumba

Zumba, fitness trendlerinin en yeni örneklerinden biri. Grup olarak yapılan egzersizleri seven, eğlenerek, dans ederek zayıflamak isteyenler için Latin ritimli bu dans-egzersiz kaçırılmaz bir fırsat. Müzik eşliğinde yapılan Zumba, dinamik çalışma sistemi üzerine kurulmuş, kalorileri yakarken bir yandan da kasları çalıştırmaya ve vücudu esnetmeye yönelik.


Kettlebells

Kettlebells, Ruslar tarafından geliştirilmiş, Rusça adı Girya olan, kulplu demir güllelerle yapılan bir çeşit ağırlık ve fitness çalışmasıdır. Gücü, dayanıklılığı, esnekliği inşa etmek için kullanılan çaydanlığı andıran bu ağırlıklarla çalışmak, bildiğimiz dumbell'larla çalışmaktan daha kolay olduğundan kadınlar tarafından daha çok tercih edilmekte.


Bellyfit

En keyiflisini en sona bıraktım.. Çeşitli dansları içeren Bellyfit'i keşfeden Alice Bracegirdle, bu sporu yapanların rüya gibi bir vücuda sahip olacakları konusunda iddialı.. Karın eritme egzersiz sistemi adını verdiği bellyfit, başka sporların yöntemlerinden de faydalanıyor. Oryantal dans, Afrika dansı, Bhangra dansı gibi daha birçok dansı tek çatı altında toplayan bu egzersize başlamadan önce 10-15 dakika meditasyon yapılıyor. Göbek dansını merkezine oturtan bu tarzda özellikle bel bölgesi ve kalçalar çalıştırılıyor.


Peki ülkemizde bu trendlere nasıl ulaşabiliriz?
Araştırmalarıma göre Kangoo Jumps satışı henüz Türkiye'de yok, daha önce GG de satışı yapılmış ancak şuanda ulaşılamıyor. Piloxing ile ilgili internette videolara rastlamak mümkün, sanırım DVD si de çıkacakmış.. Zumba dersleri veren dans kursları mevcut, detay bilgi için tıklayın..

Kettlebells, internetten almak mümkün, büyük spor mağazalarında da bulabilirsiniz belki. Bu konuda, uluslararası platformda ülkemizi temsil eden Murat Şinikçi 'den eğitim alınabilir. Bellyfit konusunda atılmış bir adım yok malesef.. Bu egzersiz benimde ilgi alanımda, o yüzden araştırmalarım devam edecek ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli :)